![]() |
Gwarancja LG
Czy to prawda że jak skopie ci się Spawara LG to idziesz do serwisu i oni w ciągu 48 godzin wymieniają ci towar na nowy ?!?!?!?!
Przynajmniej tak pisze na oficjalnej stronie www.lge.pl Ale jak to ma się w praktyce. Pytam się ponieważ jutro oddaje nagryware na gwarancje i chciałbym ją jeszcze tego samego dnia dostać 8) |
nie wiem jak jest w praktyce /zreszta nikt chyba tego nie wie- to rzecz losowa/, ale teorie potwierdzam. moj znajomy sprzedawca ze sklepu komputerowego to potwierdza
|
Naprawde nikt niewie jak to jest z tym serwisem w praktyce ?!?!
|
Według różnych opinii LG ma dobry serwis techniczny, chociaż chyba w ciągu 48 godzin to sprzętu nie zdążą wymienić.
|
Sprzedaje troche sprzetu LG (choc staram sie jak najmniej, bo dosc wadliwe robia CDRomy) W moim przypadku daje klientowi oryginalna gwarancje LG. A jesli chce przezemnie naprawiac to trwa to ok 2-3 tygodni (tyle sprzet siedzi w serwisie OPtimusa i musze prosic ze klienci mnie mecza) Jak jest jak sie zglasza do LG to niewiem..
|
Cytat:
|
Z tym sie zgodze, gdyby nie to za sa zawsze w hurtowni ( w odroznieniu od innych firm) to bym ich wcale nie sprzedawal. LG byly niezle ale od modelu x40 to juz nie to niestety i za czesto padaja miesiac, dwa po gwarancji :)
|
Żaden z moich znajomych nie miał problemów z serwisem LG. Oni po prostu wyjmują kolejny karton spawarek i dają Ci nową "cegiełkę" (wersje OEM). A co do jakości, to wczesne wersje CD-ROM i spawarek 52x naprawdę są do niczego. Same fajerwerki i odłamki :-D
|
Czyli jak mój napęd poszedł na serwis ( Sklep w którym kupiłem CD-RW ma 14 dni na dostarczenie napędu do Centralnego serwisu który mieści się w Warszawie) to oni wymieniają mi padnięte urządzenie na spraawne ??? Jak pisze na oficjalnej stronie LG na napędy optyczne jesli klijent sobie zażyczy ( Co oczywiście zrobiłem8) ) to wymienią na poczekaniu na nowy model lub w przypadku w którym model oddany do gwarancjii jest już nieprodukowany na najsłabszy z dostępnych modeli . Czy tak jest naprawde ?!?!?!:P :cool: :P :cool: :P
|
Co do serwisu to prawda szybko się załatwia takie sprawy. Jak jest na gwarancji to nowy, a jak nie to wtedy sie naprawia.
|
Czyli jednak to prawda ?? Że napęd NA GWARANCJII jest wymieniany automatycznie na nowy ?? W moim przypadku oddawany był LG 24x Czy wymienią mi na ten sam model czy wyższy !?!?!?!?
|
Tak, zwykle wymieniają. Szczegóły: mojemu wujaszkowi wymieniali cd-romik już trzy razy na nowy, a kumplowi dwa razy nagrywarkę. Ten ostatni miał (z tego co pamiętam) 8522B, ten strasznie felerny model. W pewnym momencie wkurzył się i za dopłatą wymienił na inny. Ale to zawsze zależy od ludzi, którzy siedzą w serwisie. Ale jest to możliwe.
|
Cytat:
|
jeszcze jedno - to dzialo sie w zeszlym miesiacu.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:28. |