Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.02.2009, 14:26   #15
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
@pops ASROCK K8NF4G-SATA2 - żadna rewelacja [nForce 410 MCP]
Właśnie mi się wydawało, że w hdtune na płycie pod s754 na nf3 miałem lepszego bursta, ale nie mogę znaleźć starych screenów a przekładek mi się nie chce robić żeby to sprawdzić. W hdtach burst jest normalny, nie będę tutaj snuł teorii na ten temat, ale sprawdzałem w bazie po innych dyskach i tak to wygląda we wszystkich przypadkach na które trafiłem. Ostatecznie to tylko benchmarki.

Cytat:
Napisany przez pauli Podgląd Wiadomości
pops - wydaje mi się, że powtarzalny spadek występuje chyba tylko w okolicy 80%, nie wiem, może to kwestia partycji [20 gb na system i dwie partycje po 223 gb]
inne dwa dyski nie miały kłopotów ani z płytą ani z zasilaniem do tej pory, spin retry count w 7 letnim dysku o ile mnie pamięć nie myli był ZERO, w dysku pracującym miesiąc 58.
myślałam czy nie powtórzyć zerowania MHDD i nie wgrać nowego fw i modlić się o to by to pomogło, ale to raczej nie ma sensu z tego co czytam wasze wypowiedzi i dysk leci do Holandii jak najszybciej.
Nie wiem czy na podstawie samego spin retry count wymienią dysk na nowy, dobrze by było jak byś miała jeszcze jakieś bad secktory. Zwłaszcza, że spin są, póki co, w granicy akceptowalnej przez smarta.

Cytat:
Napisany przez onimusza666 Podgląd Wiadomości
Nie wiem o czym mówicie ...
Ty przede wszystkim masz inny dysk, z którym problemów nie ma.

Ostatnio zmieniany przez pops : 01.02.2009 o godz. 14:51
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post