Cytat:
Napisany przez andy
@pops ASROCK K8NF4G-SATA2 - żadna rewelacja  [nForce 410 MCP]
|
Właśnie mi się wydawało, że w hdtune na płycie pod s754 na nf3 miałem lepszego bursta, ale nie mogę znaleźć starych screenów a przekładek mi się nie chce robić żeby to sprawdzić. W hdtach burst jest normalny, nie będę tutaj snuł teorii na ten temat, ale sprawdzałem w bazie po innych dyskach i tak to wygląda we wszystkich przypadkach na które trafiłem. Ostatecznie to tylko benchmarki.
Cytat:
Napisany przez pauli
pops - wydaje mi się, że powtarzalny spadek występuje chyba tylko w okolicy 80%, nie wiem, może to kwestia partycji [20 gb na system i dwie partycje po 223 gb]
inne dwa dyski nie miały kłopotów ani z płytą ani z zasilaniem do tej pory, spin retry count w 7 letnim dysku o ile mnie pamięć nie myli był ZERO, w dysku pracującym miesiąc 58.
myślałam czy nie powtórzyć zerowania MHDD i nie wgrać nowego fw i modlić się o to by to pomogło, ale to raczej nie ma sensu z tego co czytam wasze wypowiedzi i dysk leci do Holandii jak najszybciej.
|
Nie wiem czy na podstawie samego spin retry count wymienią dysk na nowy, dobrze by było jak byś miała jeszcze jakieś bad secktory. Zwłaszcza, że spin są, póki co, w granicy akceptowalnej przez smarta.
Cytat:
Napisany przez onimusza666
Nie wiem o czym mówicie ...
|
Ty przede wszystkim masz inny dysk, z którym problemów nie ma.