Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2009, 21:03   #2
Erystos
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2009
Erystos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, mam pare pytan odnosnie fmcb 1.8:

1) czy jest mozliwosc zablokowania bootowania plyty jesli jest w napedzie, bo nawet dajac w konfiguracji "skip boot cd" jesli mam wlozona w napedzie plyte to pojawia sie splash screen a potem laduje dane z plytki.

2) jak dokladnie mozna z dumpu biosa wyciagnac potrzebny plik - w artykule nie jest to opisane jedynie tyle: "Tutaj można wrzucić moduł DVDPLx wyjęty ze swojego EROMu (czyli należałoby zdumpować bios konsoli i go rozebrać)"

3) czy normalna instalacja fmcb tej wersji zajmuje 1.1 mb? czy powinna mniej zajmowac a mi zainstalowalo wersje multi? bo w artykule pisze ze wersja normal zajmuje tylko kilkadziesiat KB

4) a teraz troche z innej beczki pytanie - mam ulElfa 4.38 ale i w poprzednich wersjach tez nie moglem w ogole zmieniac nazw plikow - opcja rename jest zawsze nieaktywna, czy to jest normalne? mysle ze nie bardzo.. jak mozna to naprawic?

5) i ostatnia sprawa czy w ESR albo jakims innym programie jest mozliwosc patchowania obrazow w locie bo mam juz cala kolekcje moich plyt zbackupowanych i spatchowanych ale bez tych naglowkow dvd, ale pewnie nie bedzie takiej mozliwosci i nadal bede musial leciec ze swap magicem?

Dzieki za odpowiedzi.
Erystos jest offline   Odpowiedz cytując ten post