Dyskusja: Dysk zewnętrzny
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.02.2009, 18:55   #29
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Witam! Na wstępie powiem, że chodzi o dysk Samsung 1TB HD103UJ podłączony do kieszeni Welland ME-740T. Czytałem (nawet na serwise cdrinfo w artykule o odzyskiwaniu danych), że źle się dzieje (a przynajmniej nie najlepiej) jak dysk pracuje w pozycji pionowej:

No to doszedłem do wniosku, że ryzykować nie będę i obudowana będzie leżeć normalnie (tj etykietą dysku do góry). Ale zirytowała mnie jedna rzecz, mianowicie dysk jest odwrotnie zamontowany (inaczej się nie da ) względem gumek, które tłumią hałas (i to znacznie).

Pytanie do Was. Czy miał ktoś kiedykolwiek styczność z dyskiem, który pracował w pozycji pionowej i coś mu z tego powodu dolegało? Jest to dysk 1TB, będę na nim trzymał dużo cennych danych, zdjęć przede wszystkim i byłoby niezbyt miło gdyby pewno dnia odmówił pracy z powodu tego, że "robił" w pionie :/