Cytat:
Pieczka Tomasz napisa***322;(a)
Po skanowaniu powierzchni plyty programem z pakietu nero pokazuja sie na plytach uszkodzone (czerowne ) sektory i podczas kopiowania z tej plyty np. filmu w pewnym momencie kopiowanie jest przerywane z powodu tych błędów - co moze byc ich przyczyną, słaba jakosc plytki, za szybko nagrywane, nagrywanie w locie. Na kanale z nagrywarka mam dvd asusa e616 ale on moze pracowac w trybie ata100 wiec podczas kopiowania w locie raczej nie powinno byc zadnych przestojów. Nagrywarka - master, dvd slave. Czy musi byc tasma 80 zyłowa ?
Poza tym XP usilnie obniza tryb pracy dvd do trybu PIO, nawet po usunieciu kanalu i ponownym zaistalowaniu po jakims czasie znowu dvd wraca do PIO, nie ma tego problemu z nagrywarką (liteon 481248).
Ale w tej chwili najwiekszym problemem sa te błędne sektory. W zasadzie na kazdej plycie sie pojawiaja, z tym ze wiekszosc daje sie spokojnie odczytac poniewaz sektory sa uszkodzone juz poza obszarem danych.
Ktos sie spotkal z podobnym problemem ?
Dzieki za sugestie - mam nadzieje ze beda )
|
Stary nie wiem jak ty ale ja nagrywam w locie tez z dvd LG na nagrywarke LGx48 i nie mam problemu!Po pierwsze nie przesiądę się pod żadnym warunkiem na XP,po drugie nigdy nie kombinuję tak,ażeby było coś tam lepiej-natura jest wystarczająco szczodra!Po prostu przejdz na inny system,no i sprawdz nagrywarkę np. u kumpla!