i tak po koleji :
lopus:
1.To nie jest makro tylko assembler 8086/8088/80286/80386 i jest to fragment procedury zapisu do pliku
2.Procedurka ale w assemblerze i to z atari 800/800xl/800xe/65xe/130xe - czyli po prostu 6502 - c64 maja podobne procki ale mape dysku rózne. a co robi ustawia kolor czcionki na ekranie w trybie tekstowym na max jasność i jasność ramki wokół ekranu txt na 9

wiec lopus sorki ale kiszka
CormaC:
Widać że kolega sie orientuje w temacie i do dostyć - niewiem czy jeszcze pracuje u was w redakcju Daniel 'DAN' Ś. zajmował sie płytkami i robił to mroczne menu na płytce cd-actiona- jeżeli jeszcze robi to go pozdrów serdecznie od Sniper-a - z Zawiercia (jak nadal nie bezie pamiętał a wydaje mi sie że bedzie (ale to było szmat czasu temu) to powiedz mu tylko DZZ Katowice - oraz ze Makjor Brox Rulez

)) - dla niewiedzących był to 1 człowiek który miał tyle cierpliwości że tłumaczył mi własnie assemblera.
Master:
zrobiłem sobie taki fajnu opis ale w pliku txt/ jak chcesz wysle a materiały znajdziesz po prostu wpisujac hasło assembler adresó nie znam bo pewno juz moje stare juz nie istnieją