Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2009, 15:33   #30
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Trochę się pobawiłem, spróbowałej jednej z wymienionych wyżej metod i tak..

Bo przekopiowaniu tych plików system i software co prawda udało mi się uruchomić Windowsa, ale bez wszelkich moich ustawień, działających programów itp. Generalnie nie było to jednak złe, bo udało mi się w ten sposób przekopiować z partycji systemowej trochę danych na inne. Najgorsze, że pusty był także katalog "Moje dokumenty", gdzie miałem sporo ważnych danych, ale znalazłem część z nich gdzie indziej. Tzn. znalazłem wszystkie, ale część tylko dało się przekopiować. Na szczęście te dla mnie najważniejsze.

Potem chciałem jeszcze przekopiować dane z Outlooka, ale nie zdążyłem, bo komputer znowu zaczął się zawieszać i ostatecznie musiałem go znowu zrestartować, a potem już uruchomić się go nie dało. Jeszcze raz wystartował w trybie awaryjnym, ale też tylko po to, żeby zaraz się zawiesić.

Zmieniłem z powrotem nazwy tych starych plików na właściwe, żeby dokładnie spisać komunikat błędu:

Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

(czyli w sumie niepotrzebnie nadpisywałęm też software)

Teraz pytanie - jak to naprawić? Checkdisk w Recovery podaje mi tylko komunikat, że wykryty jest jakiś błąd, ale go nie naprawia. Do Windowsa, żeby tam spróbować już nie wejdę (tzn. może i wejdę, jeśli przekopiuję te pliki/plik z płyty jeszcze raz (co zaraz planuję zrobić). Jest jakiś inny sposób, żeby naprawić błędy w tym pliku nie tracąc jednocześnie swoich danych??

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post