Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2009, 01:32   #4
kapciu
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 32
kapciu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Instalowałem system na nowo.Początkowo myślałem,że to wina nowych sterowników 9.1 (ATI).Lecz pierwszy restart po "świeżej instalacji" upewnił mnie, że to nie jest winna sterowników karty graficznej.Zanim zdążyłem wgrać jakiekolwiek sterowniki miało miejsce opisane przeze mnie wyżej zdarzenie.Tymczasowo wgrałem sterowniki, które otrzymałem z kartą graficzną. Rzeczywiście możliwe,że chpiset NVidii jest cholernie problemowy.Wcześniej miałem też problemy z napędem DVD-RW na tej właśnie płycie głównej.
Problem tego typu,że ze sterami już kobinowałem.Oryginalne pochodzą z 2006 roku.Potem wypuściła następną wersję do tego chipsetu NVidia (MCP550), a było to 09-2008.Jednak pierwszą oznakę "zawieszenia w niebycie", tak bym to nazwał, zauważyłem zaraz po instalacji systemu a przed instalacją jakichkolwiek sterowników.Kombinowałem i ze sterownikami do chipsetu, jak i karty graficznej.Myślę,że X550 niewiele się różni od 9550.Jedyną różnicą jest pamięć karty graficznej (256 - stara, 512 - nowa).
Zdarza się to raz na 10-15 razy.Ale jest to w miarę irytujące.Karta nie wygasza monitora.Wygląda to tak jakby ładowanie systemu zatrzymało się w połowie.Dodam,że twardy dysk w tym czasie mieli.
Może po zmianie kart na taką z większą pamięcią zachodzi potrzeba przestawienia czegoś w biosie.Może to dysk...Już sam nie wiem.
kapciu jest offline   Odpowiedz cytując ten post