Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2009, 16:14   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, po wielu wielu próbach niestety nie udało się uratować systemu. Takie cuda się już zaczęły robić, że żadne instrukcje na nic się nie zdawały. Na szczęście zdecydowaną większość danych odzyskałem, więc zdecydowałem się na reinstalację systemu.

Problemy pojawiły się jednak i tu. Najpierw dałem opcję nadpisania istniejącej instalacji (liczyłem się już z prawdopodobnym skasowaniem wszystkiego, ale chciałem sprawdzić, jaki będzie efekt, bo ktoś pisał, że mimo wszystko ustawienia są zachowywane) - w trakcie kasowania istniejących danych pojawił się bluescreen..

Kolejną opcję dałem z szybkim formatowaniem. Ono doszło do końca, ekran potem na kilka minut zrobił się czarny, ale dysk pracował, potem komputer się zrestartował i.. pojawił ten sam komunikat, co wcześniej (o błędzie system32\config...). Myślałem, że po prostu nie uruchomił się z płyty, ale jak zrestartowałem jeszcze raz i upewniłem się, że startuje z płyty, to rozpoczęło się od początku wczytywanie wszystkiego do instalacji. Była już co prawda opcja naprawy istniejącego systemu, ale jak ją dałem, to po jakimś czasie komputer się zawiesił.

Następna próba była z formatowaniem pełnym. Efekt taki, że po ponad godzinie zrestartowałem komputer, jak pasek postępu nie ruszył się nawet o 1 procent.

Wróciłem do formatu szybkiego, bo on przynajmniej działał, ale efekt taki sam. Formatuje poprawnie, zapisuje wszystkie dane do instalacji, ale do niej samej już nie przechodzi. Przymierzam się właśnie do zapuszczenie HDD Regeneratora, jako że cały czas podejrzewam tutaj problemy z dyskiem, ale zanim zablokuję komputer na kilka/kilkanaście godzin, chciałbym się jeszcze upewnić, że nie można tu czegoś zrobić. Bo generalnie wszystko jest poprawnie, aż do tego restartu. Na stacjonarnym też tak kiedyś miałem, że nie zauważał wtedy płyty, ale po ponownym restarcie już ją widział i kontynuował instalację. Dlaczego tutaj chce ją rozpoczynać od początku..?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post