Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2009, 20:43   #333
kamiltbg
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2009
kamiltbg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielkie dzięki. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Po prostu nie zrozumiałem pojęcia exploit, ale już je rozumiem. Jeszcze raz dziękuję.
Swoją drogą może warto dodać tą informację do poradnika, lub to pytanie do FAQ.
Pozdrawiam.

---

Wszystko działa prócz jednej rzeczy, SMS nie znajduje mi pendrive'a. Wiem, że kiedyś znajdował go, ale wtedy był na mc0/SMS/ i wrzucone były wszystkie pliki, a nie sam ELF, więc spróbowałem dograć moduły USB, ale to nic nie dało. Teraz próbuję wrzucić całego SMS tak jak poprzednio, czyli na mc0/SMS, powinno działać. Da się zrobić tak żeby on był na mc0/ROOT/ i obsługiwał USB albo podlinkować do menu tego SMS'a z mc0/SMS/ i jak się to robił?
Post pod postem dlatego, że gdybym zedytował to nie poakzało by się, że jest nowy post.

edit: jednak tak nie działa
edit2: zauważyłem, że go wykrywa, ale pokazuje że nic na nim nie ma, znowu podłączyłem inny pendrive na którym są same pliki odtwarzane przez SMS i pokazało je, może to wina tego, że mam pliki nieobsługiwane na tym pendrive
edit3: nadal nic, albo zły pendrive (ale sprawdzałem na dwóch, na mp3'ce tylko widać pliki - pliki mp3) albo złe kodowanie filmów
edit4: problem zlokalizowany, nie czyta mi tych pendrive'ów, jak to naprawić? Moduły zainstalowałem przy instalacji FreeMCBoot'a, w uLELF'ie widać te pendrive'y, tylko w SMS'ie nie, może wrzucić te moduły z uLELF'a zamiast tych z SMS'a i zmienić ich nazwy na takie, jakie są w SMS'ie?

Ostatnio zmieniany przez Berion : 18.02.2009 o godz. 19:53 Powód: //dp
kamiltbg jest offline   Odpowiedz cytując ten post