Cytat:
Napisany przez kamiltbg
@Berion: odpaliłem tego uLELF'a 4.25 ale tak normalnie bez reinstalacji FMCB i wykrył pendrive'a.
|
Nie rozumiem po co chcesz (chciałeś?) reinstalować FMCB przy zmianie zwykłego programu? Przecież to bez sensu jest. FMCB nie jest zwykłym programem (KELF) i dlatego nie wystarczy go skopiować z jednej karty na drugą, tak samo z wersjami. Instalator wykonuje szereg różnych czynności.
Natomiast każdy standardowy ELF można przenosić, zmieniać itd. itd. Chyba dodam takie pytanie do FAQ bo spotykam się z tym już któryś raz z rzędu.
Jeszcze jedna rzecz bo widzę, że to nadal nie jest jasne:
PS2 nie ma w tle działającego OSu, który zarządza np. USB. Tutaj każdy program z osobna musi się o jego obsługę sam zatroszczyć (nawet gry działają na maksymalnie niskim poziomie, pomijając obsługę kart, dysku i płyty - a i też nie do końca ;]). Są dwa pliki, które za to odpowiadają USBD.IRX i USB_MASS.IRX (lub USBDHFSD.IRX). Obecnie każda aplikacja, która jest jeszcze rozwijana posiada te moduły wkompilowane w program, ALE mimo to umożliwia wczytać zewnętrzne z określonych lokalizacji (o określonych nazwach, najczęściej takich jak powyżej).
Cytat:
Napisany przez kacpercapo
Ja mam takie pytanko jak za instalować Reality Media Player Pro bo z tym ma problem nie chce mi się zainstalować?
|
RMP jest nierozwijany od bodajże 2006 roku, kiedy wyszła jego juz ostatnia wersja. Tamte moduły mają trzy lata! Obsługuje bardzo mało kodeków i chyba tylko jeden kontener. Nie wiem na jaką cholerę Ci on jest.
Nie wszystkie programy są kompatybilne z FMCB. Nie wiem na czym dokladnie polega problem. Z reguły pomaga uruchomienie go z uLE bo z hOSD się krzaczy (czyt. nie urucamia się wcale albo występują inne dziwne problemy). Więc pewnie to coś związane z loaderem. Jest całkiem prawdopodobne, że RMP należy do tej grupy programów.
W tamtych czasach to rzadkość, ale RMP bez problemu pracuje na mc, cdvd i mass (mass o ile obsługuje, kompatybilność tutaj jest większa z FAT16).
IMO strata czasu, chyba że chcesz poznać kawałek historii PS2.
Cytat:
Napisany przez turboflashing
Cześć. Jestem tutaj nowy. Mam ps2 slim bez modchipa. Czy istnieje jakiś sposób na wgranie Expolita do mojej konsoli. Chciałem wgrać
FreeMCBoot i ESR
alę trzeba mieć przerobionego pleja. ;( Co zrobić Nie chce modchipa
|
Nie wiem czemu nie chcesz modchipa. To najlepsze co może spotkać Twoją PS2 w tej materii.
W każdym razie pozostaje Ci kupno Swap Magic, Action Replay Max (koniecznie z Max Media Playerem), Code Breakera (o ile masz konsolę NTSC), albo przejście się do znajomego z chipem, exploitem itd.