Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.02.2009, 23:51   #8038
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Trafiłem do tematu trochę przypadkiem ... dopisałem post o śmierci Kamili Skolimowskiej co było dla mnie szokiem ... i tak przesuwam sobie kursorem w górę i czytam posty ... i przeżyłem kolejny szok ...

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Proste - rozstrzelac albo w klatkach pozamykac ;-). A jak im przeszkadza stanie w kolejkach niech sobie wynajma osobe ktora im bedzie robic zakupy - takie uslugi sa na porzadku dziennym w koncu, renty maja nieliche. Zycie to wojna ;-)...
Człowieku - czy Ty wiesz co Ty piszesz ?? Owszem - jest pewna grupa osób starszych i niepełnosprawnych, która naużywa swojej "pozycji" - ale ocenianie wszystkich z góry i to w takim stylu ... przepraszam za to co napiszę, ale dla mnie takie słowa to po prostu chamstwo ...
A co do stania w kolejce - czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że osoba starsza czasem po prostu nie może zbyt długo stać bo nie ma na to siły ?
"(...) renty mają nieliche(...)" - ciekaw jestem co wiesz o rentach - 570 -700 zł to "nieliche" ?? Zwłaszcza jak jest jedna osoba sama, musi opłacić mieszkanie, media, wykupić leki - to ile jej na życie zostanie ??

Cytat:
Napisany przez M@X
@ed nigdy nie spotkales sie w sklepie z agresywnymi przedstawicielami grupy spolecznej zwanej starcami? Ja ich ostatnio spotykam nagminnie... Dawno pozegnalem sie z kultura osobista. WYzywano mnie juz od zydow, masonow, szpicli, esbekow (to najbardizej lubie z racji roku urodzenia :-)) i mam to gleboko gdzies. Jak dla mnie moga miec nawet amerykanska wize i paszport polsatu - nie upowaznia ich to do wpychania sie w kolejke (nie liczac poczty, gdzie jest to wyraznie opisane na okienku).
Każdy będzie kiedyś "starcem" ... i ciekaw jestem czy będzie Ci wtedy tak miło, jak usłyszysz o sobie takie słowa ...
A tak na marginesie to ciekaw jestem gdzie Ty bywasz i jak się zachowujesz, że z takimi obelgami się spotykasz ?

Cytat:
Napisany przez ed hunter
No tak! A na przykład ci cholerni inwalidzi, to zamiast w domu siedzieć i się światu nie pokazywać, to włażą minutę do autobusu, i ani ich obejść, ani przeskoczyć, a jak się taki trafi co kółka popycha, to jeszcze musi do niego kierowca wysiąść i mu podest podstawić, żeby sobie wjechał, a wszyscy czekają!
Do dziś sądziłem, że na tym Forum poziom dyskusji jest zawsze na minimalnie przyzwoitym poziomie, a zdecydowana większość jego bywalców prezentuje minimum przyzwoitości ... jak widać jednak po powyższej wypowiedzi mocno się przeliczyłem ...
A komentować jej nie będę w tej chwili bo jestem zbytnio wzburzony ... i mógłbym takie słowa publicznie napisać, za które do sądu ktoś mógłby mnie pozwać ...
I tylko dziwi mnie, że taka podłość wobec innych ludzi nie spotyka się z właściwą reakcją innych osób ...

Co to się z ludźmi na tym świecie porobiło ...

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 18.02.2009 o godz. 23:59
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post