Witam!
Nie zauważyłem żadnego działu do witania się, więc witam się tu
Gram w zespole. Nagraliśmy płytkę i teraz przygotowuję materiał dla tłoczni. Przegrzebałem FAQ'a, archiwa i nie znalazłem odpowiedzi na parę spraw, ktore są dla mnie ważne przy robieniu płyty matki... Będę ją wypalał z plików wave.
1. Jak sprawdzić ilość błędów na płytce do nagrywania? Ponoć K-Probe działa tylko na LiteOn'ach, a ja mam w laptopach nagrywarki Optiarc DVD RW AD-7530A i Optiarc DVD RW AD-7540A. Czy jest jakiś soft który przetestuje płytę na tych nagrywarkach?
2. Jak dołożyć CD-Text do płyty? Próbowałem, nagrałem płytę, dodałem opisy tracków, włączyłem CD-Text, tryb DAO. Nagrywałem na nagrywarkach z pkt 1 i nic. Windows nie widzi żadnych opisów, a nie mam żadnego normalnego odtwarzacza...
3. W związku z pkt 2. - jak sprawdzić, czy płyta ma nagrane ścieżki z CD-Text?
4. Jak sprawdzić, czy nagrywarka w ogóle wspiera CD-Text?
5. Jak dołożyć grafikę w ramach CD-Text i za pomocą jakiego programu? W artykule
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/cdtext/ jest napisane, że się da, ale nie jest napisane, jak to zrobić.
6. Czy jest sens nagrywać na płycie TDK CD-R AUDIO (for cd-r audio recorders)? Ktoś mi mówił, że to płyta do "głębokiego" nagrywania. Nie wiem co to znaczy i czy nagrywarki z pkt 1 dadzą radę nagrać materiał...
7. Czym w ogóle nagrywać ten materiał - znaczy się jakim programem?
8. Mam tylko Nero Smart Essentials, które nagrywa najwolniej 8x. Czy inne programy będą w stanie zmusić napęd do nagrywania np. 4x?
Dzięki za odpowiedzi!
pozdrawiam
Wojtek