Cytat:
Napisany przez przemek1973
|
Witam,
Program jest mi znany, to nim zrobiłem ten test, w którym pokazał kilkanaście tysięcy bad sektorów. Z naprawą związaną z utratą danych mogę się ewentualnie bawić później, na razie naistotniejsze jest dla mnie, żeby jednak wszystkie, a jeśli to niemożliwe, to jak najwięcej danych odzyskać.
Poza tym dysk jest jeszcze na gwarancji, więc jak będę miał dane, to pewnie po prostu zaniosę go do sklepu.
Na razie kupiłem dwa tni temu przejściówkę z 2,5 na 3,5'' celem podłączenia dysku. Niestety okazała się wadliwa i nie było to możliwe, tak więc dzisiaj podjadę i ją oddam, a kupię inną - już pod USB. Jednak to zdecydowanie wygodniejsze, a jest ona uniwersalna, bo można podłączyć 2,5 , 3,5'' i SATA. Zobaczymy, co będzie dalej.
@ Yahol
Pomysł z Mac-iem jest ciekawy, choć przyznam, że miałbym problem ze znalezieniem osoby, która taki komputer posiada. Mam natomiast w domu sprawną Amigę, do której bez problemu można podłączyć dysk na USB, więc jeśli na PC-cie nic nie wyjdzie, to spróbuję tak. Na ten komputer też są dobre programy, które w razie czego na siłę skopiują wszystko, co jest czytelne, nie patrząc na 'windowsowską' strukturę danych itp.