~
Cytat:
Napisany przez prometeusz
Odstaw dres i iphon-a i bedzie dobrze 
|
Uwaga nie na miejscu.
Cytat:
Napisany przez ro29
Człowieku - czy Ty wiesz co Ty piszesz ?? Owszem - jest pewna grupa osób starszych i niepełnosprawnych, która naużywa swojej "pozycji" - ale ocenianie wszystkich z góry i to w takim stylu ... przepraszam za to co napiszę, ale dla mnie takie słowa to po prostu chamstwo ...
A co do stania w kolejce - czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że osoba starsza czasem po prostu nie może zbyt długo stać bo nie ma na to siły ?
"(...) renty mają nieliche(...)" - ciekaw jestem co wiesz o rentach - 570 -700 zł to "nieliche" ?? Zwłaszcza jak jest jedna osoba sama, musi opłacić mieszkanie, media, wykupić leki - to ile jej na życie zostanie ??
Każdy będzie kiedyś "starcem" ... i ciekaw jestem czy będzie Ci wtedy tak miło, jak usłyszysz o sobie takie słowa ...
A tak na marginesie to ciekaw jestem gdzie Ty bywasz i jak się zachowujesz, że z takimi obelgami się spotykasz ?
Do dziś sądziłem, że na tym Forum poziom dyskusji jest zawsze na minimalnie przyzwoitym poziomie, a zdecydowana większość jego bywalców prezentuje minimum przyzwoitości ... jak widać jednak po powyższej wypowiedzi mocno się przeliczyłem ...
A komentować jej nie będę w tej chwili bo jestem zbytnio wzburzony ... i mógłbym takie słowa publicznie napisać, za które do sądu ktoś mógłby mnie pozwać ...
I tylko dziwi mnie, że taka podłość wobec innych ludzi nie spotyka się z właściwą reakcją innych osób ...
Co to się z ludźmi na tym świecie porobiło ... 
ro29
|
Ok, przesadzilem z generalizacja - wiadomo ze nie chodzilo mnie o wszystkich, bo generalizacja na jakimkolwiek punkcie jest nie na miejscu. Niemniej jak sie okazuje nie jestem jedynym ktory spotyka sie z przejawem traktowania sie "duzo wyzej" niz wynika to z ogolnie przyjetego szacunku dla wieku - nikt nie ma prawa mnie obrazac, badz dzialac wbrew obowiazujacemu prawu. Np. Smartek wreczajacy kierwocy piataka postepuje "wbrew", bo rpzynajmniej u mnie jest wyraznie napisane, ze "Kierwoca sprzedaje bilety wylacznie na przystankach i WYLACZNIE za odlizona gotowke.". Ale jesli juz mu cos nie pasuje, to gdy daje mu odliczona w miedzi gotowke - niech podkuli ogon i sie po prostu zamknie... Chcemy byc w porzadku? To niech to dziala OBUSTRONNIE!
Chetnie podejme polemike - nie jestem czlowiekiem, ktory zaslania sie sadami, spokojna glowa ;-).
Cytat:
Napisany przez ed hunter
młodzi dresiarze bywają bardziej niemili i trudniej ich pobić.
|
Ostatnio mniej spodziewam sie jakiejkowliek zaczepki od lysych nazioli czy dresow, anizeli od kogos kto ma na czerepie charakterystyczne, zmechacone nakrycie...
Cytat:
Napisany przez ed hunter
Jechałem wczoraj autobusem, z grupą dresiarzy, nawet nie byli pijani/naćpani, zachowywali się znośnie, no może niektórym przeszkadzało to, że w wypowiedziach, braki w słownictwie uzupełniali nieśmiertelnym "****a"
|
Personalnie nie zwyklem nazywac wszystkich, ktorz uzywaja wulgarnego slownictwa "marginesem"... Sam klne jak szewc i nie wydaje mnie sie, by ktokolowiek w chiwlach podniesionego cisnienia badz adrenaliny kontrolowal znamienity sposob rozladowania nerwow wywodzacy sie juz od przodkow...
Cytat:
Napisany przez ed hunter
Nie chciałem o tym pisać, ale napiszę.
Jest mi bardzo przykro, młody syn sąsiada kupił stare BMW... 
|
Rowniez wspolczuje - stare BMW to ZLO!
EDIT : Co do katastrofy smiglowca :
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._gazecie_.html -_-'