Cytat:
Napisany przez epol
Możesz napisać jak wygląda sprawa z nagrywaniem na dysk?? W jakim formacie czy można zaprogramować godzinę itp.
|
Ten Ferdek co mam jest niestety bardzo wybredny co do sterowników w obudowach USB. Kupiłem jedną obudowę by ją wymienić na inną, której też nie wykrywa (zawiesza się). Jedyny sterownik jaki toleruje to serwisowy Mostek
Unitek Y-103 ale to jest do zadań serwisowych aby podłączyć coś na szybko i wygląda nieestetycznie. Druga sprawa jaka wyszła to taka, że ten Ferdek obsługuje tylko system plików FAT16/32 A jak wiadomo FAT32 to ograniczenie do 32GB (myślałem, że podzielę dysk na partycje po 32GB ale nici wykrywa zawsze tylko pierwszą

)
Postanowiłem zakupić kartę SDHC 8GB + dobry czytnik (odczyt/zapis musi być min 9mb/s) i problemów już nie ma (dwa filmy się zmieszczą spokojnie a potem trzeba przenieść to na PC). Uznałem to nawet za plus bo zwykły HDD musiałbym wyłączać a karty SDHC nie ma potrzeby no i nie ma dodatkowego zasilacza...

Formatu nagranego pliku już nie pamiętam ale jak patrzyłem to jakość praktycznie DVD i dało się to otworzyć bez problemu w VD/VDM. Tunerek posiada EPG i spokojnie można ustawić timer.
Ten port USB trzeba traktować jako dodatek do tego FK-6900 i jedynym rozsądnym wykorzystaniem tego portu to właśnie karta flash. Jak "sporo" spadną ceny SDHC 32GB to może kupię...