Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.03.2009, 21:46   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Niedawno pytałem o podobna sprawę w abonamencie. Konkretnie o wyjście z orange do plusa.
No więc u pierwszego operatora wymawiasz umowę i informujesz, że chcesz 'zabrać' numer - to kosztuje 60pln w orange (u innych może być to inna kwota). Wymówienie obowiązuje na 30 dni od końca twojego okresu rozliczeniowego.
W międzyczasie załatwiasz formalności z nowym operatorem.
W sumie wszystko możesz załatwić z nowym operatorem - oni mogą zająć się wszystkimi formalnościami. Czy to dodatkowo coś kosztuje, nie wiem, nie pytałem.

Kartę sim dostaniesz od nowego operatora, jak dostaną do dyspozycji twój stary numer od poprzedniego operatora. W abonamentach możesz dostać numer przejściowy do czasu aż twój stary numer będzie do dyspozycji.

Z telefonami na kartę może byc cos inaczej, ale generalnie chyba wszędzie trzeba zapłacić za 'zabranie' numeru.