pare rzeczy w nowej Operze nie odpowiada, wrecz wkurza.
1. Jak daje CTRL+N to po pojawieniu sie nowego okna musze kliknac na pole adresowe zeby wpisac adres, podczas gdy w starej Operze juz kursor migal i nie musialem targac mysza na gore tylko odrazu z klawiatury wpisywalem nowy adres.
2. Jak chce dodac do Zakladek jakas strone i najade na folder, ktory zawiera na przyklad 100 stron to wszystkie mi sie w menu na caly ekran wyswietlaja (w starzej operze bylomenu pod nazwa "wiecej") i nie moge dodac, rozwiazaniem na ta dolegliwosc jest szybkie najechanie na moj folder a nie siostry czy ojca. no i jeszcze nie da sie wybrac tych stron, ktore sa na koncu listy bo sie ekran "konczy".
3. Nie wiem czy to wina Opery czy systemu (no ale w starej Operze tego nie bylo) jak zaznaczam w opcjach zeby uzywal Javy to sie Opera wiesza.
Wiecej paskudztw narazie nie znalazlem

PS moment, jeszcze dwie rzeczy

jak najezdzam na odnosnik na jakiejkolwiejk stronie to kursor nie zmienia sie na taki jaki byc powinien i musze kliknac raz (wtedy sie zmienia) i dopiero za drugim razem jak klikne to otwiera mi sie strona z tego odnosnika. i jeszcze strony wygladaja inaczej niz pod 6 (mniej przypominaja te na IE 6, jednym slowem "gorzej").
Narazie 7 oceniam gorzej od 6.05
byc moze tylko u mnie tak jest, ale fakt faktem, ze tak jest, a w 6.05 bylo OK.