Cytat:
Napisany przez Reetou
Moment. Czy przy przeniesieniu numeru nie trzeba najpierw odwiedzić operatora do którego chcemy przenieść numer? Nie wiem, jak w komórkach, ale w stacjonarnych przy przeniesieniu numeru musiałem najpierw uzyskać pisemko od nowego, że ' ma możliwości techniczne i wyraża zgodę na przyjęcie numeru'. Dopiero z tym lazło się do starego operatora.
|
Nic takiego nie ma. Wystarczy, że numer na kartę jest zarejestrowany lub w abonamencie, a następnie należy udać się do nowego operatora i podpisać upoważnienie aby wszystko załatwili za nas. Następnie czekamy na SMS potwierdzający przejście do nowego operatora i informacja o konieczności odebrania nowej karty sim. To samo miałem kiedyś gdy brałem internet z Neti, a wcześniej miałem z TP. Już dzwoniłem do punktu w Lesznie i nie ma problemu. Mam nadzieję, że uda mi się zarejestrować w Erze w poniedziałek i starczy mi czasu, aby podskoczyć do Play. Zdam relacje z całej akcji, bo być może kogoś to zainteresuje. Wiem tylko z rozmowy z pracownicą Play, że najszybciej udało im się przenieść pre pay z Ery w tydzień, ale nastawiam się raczej na nieco dłuższy termin bo to Polska, a nie zachód

.