MI chce obniżyć stawkę podatku za najem
http://biznes.onet.pl/0,1931653,wiadomosci.html
Generalnie pomysł dobry, ale mam jedno pytanie, bo nie wiem, czy w artykule się walnęli - obecnie ryczałt 8,5% jest od przychodów czy dochodów?
Cytat:
Napisany przez demek
a co jest zlego w szesciolatkach w szkole?
aha pis tego nie chce to musi byc zle?
pomysl sam w sobie nie jest zly, aczkolwiek widze co sie dzieje, ogrom tych dzieci jeszcze do szkoly sie nie nadaje, jest rowniez sporo nieco opoznionych
wyszla tez hipokryzja prezydenta, on wetuje ale jego wnuczka idzie do szkoly w wieku 6ciu lat
a tutaj jak pis na sile chce pomoc rydzykowi
klyk
|
To nie musi być złe, ale w obecnych polskich warunkach złe jest. Nie słyszałem wypowiedzi żadnego dyrektora szkoły, który by stwierdził, że jego placówka jest przygotowana do przyjęcia takiej ilości nowych uczniów. Natomiast bardzo liczne są wypowiedzi świadczące, że jest dokładnie przeciwnie. Tym samym chce się poszerzyć obowiązki kogoś, kto już nie bardzo radzi sobie z obecnymi. Pytanie po co?
Natomiast fakt, że Prezydent 'wysyła' własną wnuczkę do szkoły, a jednocześnie jest przeciwko takiemu obowiązkowi dla wszystkich świadczy jak dla mnie o nim bardzo dobrze. Ma swoje zdanie w prywatnym życiu, ale nie chce narzucać go wszystkim - szanuję taką postawę, bo jest ona w Polsce bardzo rzadka.