Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2009, 10:47   #8148
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
PiS na siłę chce pomóc Rydzykowi w odwiertach, a PO na siłę chce przeszkodzić.

Bo przecież ekologiczna energia, której nie sponsoruje zachodni kapitał jest bardzo bardzo zła. Głównie dlatego że buduje Rydzyk, który jest złem sam w sobie.
Podobnie źli i głupi są wszyscy, którzy chcieliby wesprzeć budowe z własnej kieszeni, dlatego trzeba było zabronić zbiórki.

Rozumiem że można było zabronić przyznania środków unijnych. Co prawda każdy ma do nich prawo, zwłaszcza gdy trzeba wybudować coś ekologicznego i nowoczesnego. Ale OK, nie każdy musi dostać. Lepiej żeby przepadły. Tym bardziej ze Rydzyk Unii nie lubi, i dostał fundusze w niewyjaśnionych okolicznościach. OK.

Ale czemu nie ma prawa zrobić zbiórki pieniędzy od tych którzy chcą to wesprzeć - tego już nie czaje. Rząd tak dba o mnie, że sam mi mówi na co moge, a na co nie moge przeznaczyć pieniędzy. A jeszcze chętniej mówi mi na co MUSZĘ je przeznaczyć. Tzn nie mówi ale po cichu zmusza.

A tak poważnie chciałbym usłyszeć jakieś sensowne i logiczne wyjaśnienie, dlaczego budowa tych odwiertów jest zła.

Moim zdaniem jeżeli PiS chce pomóc w odwiertach, to jest to jak najbardziej słuszna i propolska decyzja.
Jeżeli mamy takie źródła, to trzeba je wykorzystać, a nie sprzedać za psie pieniądze zagranicznym inwestorom.
Nikt nikomu budowy nie broni, ale tylko Rydzyk się wyrwał - więc niech buduje.

Mnie tylko zastanawia po co teraz ta zbiórka. Wiadomo że odwiert się zakończył - nie znaleziono co prawda wody o temp 80C, tylko 60C [z czego przeciwnicy zapewne się cieszą] ale to zawsze coś i nadaje się do celów ciepłowniczych. (na tej głębokości gdzie jest 80C jest za mało wody). Być moze chce zrobić drugi odwiert. Jeden kosztuje ok 30mln złotych.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.03.2009 o godz. 11:02
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post