Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.03.2009, 13:26   #3
ozilp
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2009
ozilp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem w tym że do najbliższego skupu gier mam niemały kawałek, a zbytnio mobilny nie jestem i możecie uważać mnie za staroświeckiego ale jakoś to allegro nie bardzo mi pasuje, po prostu ciężko jest zaufać niektórym osobą które sprzedają tam gry, niby są komentarze i wszystko ale co jeśli sprzedawca przyśle mi grę w połamanym pudełku, bez instrukcji a płytka będzie wyglądać jak tafla lodowiska... no ale gra działa więc nie mogę mieć pretensji :/ jak narazie to znalazłem dwie możliwości wymiany gier przez internet:

pierwsza to gry-online.pl, ale to też chyba działa na podobnej zasadzie jak allegro, sprzedaję im swoją grę (czyt. wystawiam aukcje) i czekam aż ktoś to kupi, za otrzymane pieniądze kupuję inną używaną grę, mało wygodne...

druga opcja, trafiłem na sklep internetowy konsolove.pl, z tego co zrozumiałem, chodzi o to że sprzedaję im swoje stare gry za które otrzymam wirtualne pieniądze, równowartość tego jakbym sprzedał te gry na np. allegro, z tym że z tego co zauważyłem to ceny są ciut większe niż na już wcześniej wspomnianym allegro, czyli dostaje więcej, następnie wybieram sobie jedną z gier które aktualnie mają na stanie, za wymianę płace 20 zł a różnice w cenie pomiędzy sprzedaną a kupioną grą pokrywam w wirtualnej walucie, no chyba że sprzedam grę droższą a wezmę tańszą wtedy koszt wymiany to 20 zeta, pomysł oryginalny, coś na styl zagranicznych internetowych skupów gier, po za tym to firma która powinna dbać o swoich klientów więc ciekawi mnie jak sprawa wygląda od strony obsługi klienta czy jakości sprzedawanych gier...

pewnie się nie dowiem dopóki czegoś u nich nie kupie a może ktoś z was już cos tam kupował? myślicie że to dobry pomysł na wymianę gier?
ozilp jest offline   Odpowiedz cytując ten post