Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2009, 18:16   #17
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Szczota Podgląd Wiadomości
Bezpieczne usuwanie sprzetu uzywa sie tylko wtedy jesli partycja jest NTFS. W przypadku FAT mozna spokojnie po zakonczeniu pracy wyciagnac

Roznica jest taka ze FAT na bierzaco nagrywa dane a NTFS potrafi cache'owac i nawet jesli pasek kopiowania pokaze koniec to dalej dane jeszcze leca. Jesli zaraz po kopiowaniu wyciagniecie to wam plik uwali. Kto nie wierzy niech sam sprawdzi

Teoretycznie napecie spada przy bezpiecznym usuwaniu jednak juz nie przesadzajmy. To jest tylko 5v i natezenie 0.5A Nic sie nie stanie. Chyba ze zlacza sa uwalone to faktycznie moze cos sie stac. Kiedys u kumpla widzialem nawet jak iskry przeskakiwaly... co ciekawe pendrak do dzisiaj dziala
Powiem ci tyle: głupstwa opowiadasz!
Jestem żywym przykladem tego, ze można powalić pendriva wyciągając go bez odmontowania.
I to 4-krotnym przykladem.
Zwaliłem na Macu dwa Kingstony 1GB (wymienione na nowe)
i na PC karty CompactFlash w czytniku (co prawda 256, ale i tak szkoda, bo juz nie do wymiany)
Tak wiec - do kilku razy sztuka.
Faktem jest, ze na PC nie zawsze pamiętam, ale już na Macu zawsze wyrzucam pena do kosza (systemowego).
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post