No, to pospinałem trochę kabelki (bo mi wstyd było pokazać) i cyknąłem kilka fotek

Tu panel - dwa czujniki temperatury (jeden już zepsułem

- drugi jest na SB) i regulator obrotów dwóch wentylatorów (

) - 120mm z tyłu wyciągającego ciepłe powietrze na zewnątrz i tego w boczku dmuchającego na płytę.

Tu dwa wiatraki z boku, które chłodzą poprzecznie montowane dyski. Jeden nie zawsze mi startował na 5V więc obydwa podpiąłem na 7V (+12 i jako masa +5). Przykręcone do koszyka z podkładkami silikonowymi dołączanymi do Acutake.

Prawy boczek. Mam podejrzenie, że końce szyn mogą dzwonić o obudowę - nie miałem gąbki, więc podkleiłem tylko folię bąbelkową.

Tu, jak się dobrze przyjrzeć widać kawałki grubej, gąbkowej taśmy dwustronnie klejącej (czarna - zielona jest izolacja tej taśmy, którą zostawiłem). Ta taśma jest przyklejona do szyny od strony dysku (więc dysk styka się z izolacją). Z drugiej strony szyny dwie warstwy taśmy "monterskiej". Całkiem dobrze takie rozwiązanie się sprawdza. Tylko wcisnąć dyski ciężko.

I tu wystaje trochę taśma.

Całość bałaganu. Właśnie sprawdzam, jak się sprawdzi bez wentylatora na procku (który też ładnie chłodzi NB. Wentylatorem na minimalnych obrotach przy pełnym obciążeniu temperatura diody procka była o 2* wyższa, niż płyty. Gniazda trochę większa - ale do 50 nie udało mi się dobić.

A to wentylator, który czeka w pogotowiu, jakby za ciepło było prockowi.
A to wentylator 120mm z tyłu. Ten i ten w boczku są na kołkach (3PLN komplet na Allegro).