@kacpercapo
Gdyby nie ta łamana polszczyzna, warez i kilka rzeczy na które uwagę Ci zwrócił Trilu (po za Toxic'iem bo to nie do końca prawda) to nie byłoby tak tragicznie.
Generalnie to w ogóle nie podobają mi się tutoriale, które opisują całą masę niepotrzebnych rzeczy. Wychodzę założenia, że skoro opisywany jest program X, to czytelnik musi sobie zdawać sprawę z tego, że potrzebna mu będzie informacja jak go uruchomić. A więc musi przeczytać inny tutorial, który opisuje jakąś, wybraną przez niego metodę, względem jego możliwości/pieniędzy etc. Jeśliby w każdej takiej sytuacji opisywać każdą z metod uruchamiania homebrew to tutorial rozrósłby się kilkakroć. Jeśliby zdecydować się na jeden, wybrany przez autora tutorialu sposób to wtedy wyrabiasz w czytelniku poczucie, że to jest jedyna słuszna metoda.
Niestety większość ludzi nie czyta wszystkiego, tylko patrzy np. na same obrazki i to jest problemem w 90% przypadków. Dosadniej mówiąc: leń w dupie, albo demencja... Dlatego m.in dla takich osób są takie tutoriale jak Twoje. Treść nie treściwa, obrazki duże i kolorowe, brak "zbędnych" opisów dodatkowych opcji, linki do "plikowni" bo przecież łatwiej ściągnąć jakiś zasyfiony repack danego programu z z rapida niż ze strony autora/ów itd. Trochę zły jestem na ten stan rzeczy. W każdym razie moje tutoriale są dla ludzi, którzy potrafią przeczytać zdanie wielokrotnie złożone i nie rozboli ich od tego potylica. Twoje są dla reszty, ale cóż... takie są też potrzebne sądząc po tym co dzieje się na forach internetowych itp.
Nie podoba mi się jeszcze jedna rzecz: musi to być koniecznie *.doc? Nie lepszy *.pdf? Czemu tego nie spakowałeś? Nie uważasz, że wygodniej jest pobrać 50KB, a nie 1MB?
Cytat:
Nie jest to nigdzie opisane wiem to z własnego doświadczenia ze MEMENTO TEAM czyli MEMOR32 jest to prawie to samo co FREE MC BOOT tylko FMCB jest bogatszy w opcje i działa na nim więcej gier ale oparte są na tych samy patcherach.
Co się z ty wiąże ze patcher MEMENTO TEAM działa tak samo jak ESR ale obsługuje więcej formatów plików obrazowych gier takich jak NRG czy MDS I MDF.
Pisze to po to aby ułatwić patchowanie gier pobrany np. Z RAPIDSHARE albo TORRENTÓW bo wiadomo w jakim kraju i jakich czasach żyjemy że wszystko jest w Sieci
|
To zdanie pozbawione jest sensu. Oparte to są na tej samej koncepcji "exploitu" DVD-Playera. To, że oba patchery: i memento i ffgrievera dokonują takiej samej modyfikacji w tablicy UDF w obrazie płyty, nie oznacza że "to prawie to samo". Drugi raz to już napisałem.
Dla mnie to możesz żyć nawet i w Burkina Faso, ale nie oznacza to, że propagowanie piractwa można usprawiedliwiać czasami... Usuń to/zmodyfikuj. Zdecyduj się też na jakieś ostateczne wersje tych tutoriali - to jestem skłonny je załączyć na forum w pierwszym poście (i cały temat oczyścić ze zbędnych komentarzy).
Rzekłem.
PS: no i gdzie te "sekreciki" niby?...