Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.03.2009, 08:41   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
poodtwarzaj to w różnych programach, ja polecam:
-Media Player Classic Home Cinema
-Power DVD 8/9

Przy Power DVD wejdź w ustawienia audio i zobacz ile masz ustawioncyh głośników. Filmy który posiadasz są zazwyczaj w systemie dźwięku 5.1/DTS/AC3 stąd problem z dźwiękami bohaterów - ja mam taki problem jak na moich głośnikach zapomne włączyć odwtarzania z 6 kanałów a film jest własnie na 6 kanałów.

Co do kodeków wgraj tylko i wyłącznie Kazaa Lite Mega Codeck Pack z ustawieniami standardowymi, Power DVD i nowego Windows Media Playera (11).

Też korzystałem z poradnika Smartka. Ale poradnik mi narobił większego burdelu niż miałem (nie obrażając Smartka). Filmy działały gorzej, a z napisami ostwarzały się do góry nogami bo Smartek jak później zauważyłem zingnorował instalacje directvobsub z nieznanych mi przyczyn. Straciłem tylko czas na instalowanie i konfiguracje tych programów, restarty a potem i tak wszystko co do jednego musiałem odinstalować.
Widocznie za głupi na to jestem , ale wg. mnie takie mieszanie jest zbędne dla zwykłego szarego użytkownika. Zresztą poradnik był pisany z wersjami programów które są zastąpione już nowszymi-często ustawienia i właściwości były całkiem inne niż na screenach u Smartka.

Więc mówie-olej i wgraj Kazaa Lite CodeckPacka i to co pisałem. Jeśli masz nienagannego kompa do HD to wszystko będzie śmigało. Też mam ostatnio manie na te filmy, trailery i inne HDTV

pozdr

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post