Ile płyt i ilu palaczy tyle opinii. Póki co w powyższych postach nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. Ja troche płyt pale bo około setki miesięcznie w szczycie i szczerze powiem że cena płyty nie ma już dla mnie większego znaczenia. Najpierw nagrywałem na Platinumach - były dobre dawno temu - teraz po dwóch miesiącach nie dają się odczytać lub z wielkim bólem sie zaczytują. Potem były Princo (Budget) wyglądały solidnie i paliły się nieżle - też do czasu. Ostatnie które kupiłem na 30 ok. 10 miało błędy po 30% przy kopiowaniu na HDD - juz ich nie kupię. Co do Esperanz to większego shitu nie miałem nigdy - no może Prismy - zaczytuje je jak krew z nosa. Verbatimy ostatnio kupowałęm BlueDiamond - takie jasno niebieskie od spodu i trafiają się egzemplarze z plamkami koło środka płyty - niema szans jej później zaczytać. Teraz nagrywam na TDK Metalic bo jeszcze się na nich nie zawiodłem. Jeszcze troche i sam zaczne płyty produkować chyba ...

.
Czy ktoś mi odpowie w czym jest problem ?
Mam nagrywarke Liteon 24102B, wcześniej miałem HP9150, CD-Roma Asus 52x, system Windows 2000 - często świeży, wszystkie urządzenia na osobnych kanałach, dyski na raidzie. To samo się dzieje u kumpli na XP i nagrywarkach LG.