Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.04.2009, 18:53   #14
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
@IceManSpy

Nie rozumiem Ciebie.

Instalujesz z płyty (tej uprzednio przez Ciebie grzebanej) na pendrive/hdd na usb (naturalnie z MBR itd.). Potem po instalacji, uruchamiasz tego XP z pendrive/hdd usb (zakładając, że Ci bios na to pozwala, do tej pory tylko w lapach widziałem taką możliwość).
Eee... to słabo patrzyłeś moja stacjonarka ma taką funkcję a ma jakieś dobre 4 lata.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Tak, modyfikacje płyty instalacyjnej. To jedna strona medalu. Druga to taka, że nie może jednak to być np. pendrive z jedną ot, taką sobie partycją. Skąd bios miałby wiedzieć co uruchamiać z tego pendraka? To tak jakbyś skopiował sobie pliki windowsa z dysku pata/sata na np. hdd usb i liczył na to, że "jakoś się samo poznajduje".

No tak na moją logikę. Kupię, sprawdzę, napiszę tutorial bo temat wydaje mi się ciekawy.
To że sektor rozruchowy jest wgrywany na PD to ja wiem, ale dzieje się to w obydwóch przypadkach (z XP bez modyfikacji oraz ze zmodyfikowanymi plikami) tylko wersja bez modyfikacji niestety nie dokończy instalacji...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post