Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.04.2009, 21:14   #1
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Data rejestracji: 04.06.2005
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kontrola biletów w MZK...

Witam!

Dziś jak co dzień jadę tramwajem do pracy...Uczę się zaocznie i mam legitymacje szkolną. Wszystko podbite, sieciówka z biletem za 52zł (48% ulgi). Na legitymacji szkolnej piszę iż ona uprawnia do danej ulgi. Jednak kontroler stwierdził że nie. W regulaminie przejazdów w Bydgoszczy jest tak:

Cytat:
3. Dzieci i młodzież, dziennych szkół podstawowych i gimnazjalnych oraz dziennych szkół ponadgimnazjalnych , publicznych lub niepublicznych o uprawnieniach szkół publicznych, nie dłużej niż do ukończenia 23 lat.

Ważna legitymacja szkolna.
A więc, skoro legitymacja szkolna jest wydawana w szkole, zatwierdzona przez ministra oświaty itp. bo jest na niej tekst że dzieki temu dokumentowi mam 48% znizki na komunikacje autobusową to jak miasto może mnie pozbawić tego?

Co mam teraz zrobić? Dałem się spisać, ale mandatu nie podpisałem i nie wziąłem. W dodatku jak wysiadłem wziąłem od kogoś kto miał bilet - jednak przedarty - sprawdzony.

Do końca miesiąca będę jeździł za te 52zł co mam bo wyjścia nie mam, od nowego za ...100zł ;/ pytanie jednak co z mandatem?

Mogę jakoś to odwołać skoro na legitce mam napisane wyraźnie że upoważnia do ulgi?

Albo jakąś baje na temat biletu który mam od kogoś z tego tramwaju - który był sprawdzony już? Koszt mandatu 112,60zł... ;/ - 10% pensji

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online