Dyskusja: Jaki telewizor HD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2009, 13:49   #475
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez rysiek79 Podgląd Wiadomości
Z tego co sie orientuje to snadard BS6206A oznacza, że szkło jest specjalnie wzmocnione. Nie chciałbym postawić telewizora na czymś, co mi pęknie
[...]
Być może jest tak jak piszesz z tym standardem. Nie wiem. Na Twoim miejscu, przed zakupem, skontaktowałbym się z producentem i zażyczył sobie certyfikatu na to szkło, pod kątem wytrzymałości. Powinno być tam napisane ile kg jest w stanie wytrzymać ta płyta. A jeśli nie mają typowego certyfikatu, to niech choć na piśmie dadzą gwarancję, że to wytrzyma. Chyba, że w gwarancji, którą myślę że dają, jest to napisane. Poza tym sądzę, że jeśli ktoś produkuje mebel typowo z przeznaczeniem pod sprzęt RTV, musi zdawać sobie sprawę z tego, że musi on wytrzymać obciążenie TV.

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 07.04.2009 o godz. 14:44
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post