Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2003, 01:41   #56
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
jasne, kazdy ma prawo do wypowiadania sie na swoj wlasny styl i jesli urzadza go wymienianie podzespolow... to fajnie... jego sprawa... ale konsekwecja jest to ze ja jako odbiorca moge to widziec jako przejaw snobizmu i tyle...
Ja natomiast bede tutaj w opozycji, bowiem zastanawiam sie komu to wymienianie sprzetu jest potrzebne. Internetowym graczom, tworcom wirtualnej rzeczywistosci?
Moje potrzeby sprzetowe od dawna pozostaja na poziomie Pentium-duron 1000-1300 MHz, z biegiem czasu jedynie potrzeba mi coraz wiekszej pamieci, natomiast predkosci raczej nie. Jezeli juz, to dlatego ze ktos pisze oprogramowanie z kupa martwego kodu. Takie sa nowe programy do windowsa i sam windows. Poniewaz istnieje wiele roznych
formatow danych, czytajac plik, program czyta binaria do pamieci i potem automatycznie probuje rozkodowac wedle pierwszego formatu, jak sie nie udaje, probuje drugiego, trzeciego itd.,
az uda mu sie to przeczytac pietnastym z dwudziestu mozliwych. Kiedys po prostu format deklarowal uzytkownik, a dzis nie musi o tym
myslec bo jest Pentium-2GHz. Wygodne, ale do czego to doprowadzi?
Ormianin kolego - wyluzuj się, to jest tylko zabawa.
PS. Oczywiście dla mnie ktoś kto bez uwzględnienia własnych potrzeb wydaje kupę kasy na sprzęt najdroższy na rynku, tylko po to aby "zaświecić" własną konfiguracją jest poprostu snobem lub człowiekiem bardzo majętnym, nie więdzącym gdzie wetkąć swoje money.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post