Ja czasem słucham muzyki w pracy, ale po co z tego powodu mam nosić jeszcze odtwarzacz MP3 i martwić się jego ładowaniem.
Załóżmy że jade w rejon miasta którego nie znam i biore nawigacje. Małe toto nie jest - chodzić z tym w kieszeni niefajnie - ale w samochodzie tego nie zostawie, bo przywita mnie rozbita szyba. Ale jak mam w telefonie problem znika.
A PDA - faktycznie konieczne do życia nie jest, ale czasem sie przydaje. Zazwyczaj akurat wtedy kiedy zostawi się je w domu. Noszenie urządzenia które przydaje sie tylko czasem nie jest zbyt rozsądne ale gdy ma sie to w telefonie problem znika.
I na koniec - smartfony owszem są droższe niż najprostsze modele. Ale nie są wcale droższe niż zwykłe telefony klasy średniej. Byłem w salonie Ery i Playa i patrzyłem na telefony bez umowy (mam prepaid więc oferta dla mnie jest raczej uboga). Ceny rzędu 1000zł to tam norma, za całkiem zwyczajne sprzęty. Niezłego smartfona można mieć już za ok 800zł.
Więc dla mnie rachunek prosty. Teraz tylko przejść do Play Fresh z rozmowami za 29gr i jest komplet
Przy okazji naucze sie programować .NET compact frameworka
Biznesowość tych telefonów jest bardzo wątpliwa. Do biznesu potrzeba porządnego dzwonienia, ew terminarza i notatnika. Wszystko inne jest praktycznie zbędne. Nie widze poważnego dyrektora klepiącego emaile na PDA skoro ma laptopa albo może zadzwonić. Albo biznesmena który w pośpiechu wyciąga komórke zeby zrobić zdjęcie przejeżdzającego Audi (skoro to on siedzi w tym Audi

). Są biznesowe chyba tylko dlatego że w ofertach operatorów są strasznie drogie i tylko w ofertach dla firm.
Większość użytkowników biznesowych telefonów z systemem Symbian których znam nigdy nie zainstalowało na nim żadnej aplikacji.
Bo nie wiedzą że te telefony mają takie możliwości (a nawet jeśli to po cholere to komu)... ale za to jaki ładny i biznesowy
Ciekawe który biznesmen bedzie oglądać filmy na Touch HD albo czy w ogóle interesuje ich że te telefony mają akcelerator ATI Imageon (i jest na nie aż jedna gra). Sama firma HTC chyba zdaje sobie z tego sprawe toteż nie załącza sterowników i akcelerator jest używany tylko przez interfejs FLO3D