Cytat:
Napisany przez sobrus
W radiu powiedzieli że PO przygotowuje projekt podatku ekologicznego, który oczywiście dotknie najuboższych, czyli chętnych do sprowadzania aut używanych.
Ma wejść jeszcze w tym roku.
Na przykład chcesz kupić samochód za 7000zł to podatek bedzie do tego z 4-5tys zł. Miło prawda  ?
Cieszcie sie młodzi wykształceni i póki co tłuczcie sie autobusami, bo wasze pierwsze auto sie oddala.
I tak oto PO znalazło wspaniały sposób na załatanie budżetu, zwiększenie sprzedaży aut nowych oraz zmniejszenie korków i brak parkingów 
A że spadną dochody w branży motoryzacyjnej to trudno...
Naturalnie PO zdaje sobie sprawe, że ludzie kupują najczęściej samochody nie takie, jakie by chcieli - tylko takie na jakie ich stać. Ale co z tego?
By żyło się lepiej 
Bogaci na pewno ucieszą się bo bedzie mniej korków na ulicach. Nie bedzie ich biedota wkurzać.
Z niecierpliwością czekamy na kolejne pomysły naszego wspaniałego (nie)rządu 
|
Już obecna opłata 'ekologiczna' to zwykła kradzież. Jak zaczynałem się rozglądać za sprowadzeniem samochodu to zaczęło mnie te 500 złotych drażnić, bo miałem poważne watpliwości, czy nie będzie jak ze wszystkim u nas, że pieniądze te z przeznaczeniem na ekologię nie będą miały nic wspólnego (gdybym miał pewność, że zostaną odpowiednio użyte, zapłaciłbym bez żadnych uwag). Potem trafiłem na raport podsumowujący wydanie tych pieniędzy. Na cele zgodne z ich przeznaczeniem trafiło.. ok 2% zebranej sumy.
Dla mnie jest to kolejna rzecz, którą należy zaskarżyć i którą Państwo będzie za kilka lat zwracać obywatelom. A to że wszyscy na tym znowu stracimy... Cóż...
----
EDIT
Tatti Valo włada biegle 120 starożytnymi językami
http://wiadomosci.onet.pl/waszymzdan...i,artykul.html
Ciekawe. Zwłaszcza dla niewierzących w reinkarnacje