Cytat:
Napisany przez andrzejj9
...
@ polakT
...
Z drugiej jednak strony studenci często mają możliwość 'wypożyczenia' różnych programów z uczelni. Większe uczelnie w kraju umożliwiają bezpłatne korzystanie z Windowsa (większości wersji), Office'a plus wielu innych programów, także w domu i także po skończeniu studiów. Problem jedynie polega na tym, że niewiele osób o tym wie (bo znowu - nie czuje potrzeby, żeby szukać alternatywnych rozwiązań - łatwiej ściągnąć z internetu), a jeśli nawet wie, to szkoda im na to zachodu. Taka mentalność..
|
Dokładnie, bo po co, ...
Sam używam czego mogę oryginalnego, w sumie to impreza kończy się na windows reszta to freeware i oczywiście soft potrzebny na uczelni.
Kiedyś zapytałem dlaczego każe nam się robić coś w domu nie udostępniając jednocześnie softu. W odpowiedzi usłyszałem: Przecież wy studenci macie dostęp do "
wersji studenckich".
Office od M$ to zbędny bajer tak naprawdę, do moich zastosowań w zupełności starcza OO.
Wracając do aukcji, czy nie jesteście ciekawi do czego osoba używała Photoshopa - ostatnio koleżanka prosiła mnie o PS bo chciała zmniejszyć fotki na nasza-klasę i kontrast+jasność poprawić :/ - nieświadomość ludzi czasem dobija ...
a i co do gier. Cena przy której nawet nie zastanawiałbym się nad piratem to 70-100zł (na X360) - może nie tanio, ale to już ma jakiś sens...