Niestety. Wydaje mi sie ze piractwo to tylko zasłona.
Nie sprzedajemy taniej ze względu na piractwo - to tłumaczenie jest wykorzystywane nagminnie i niestety jest zupełnie pozbawione sensu.
Jak widze oryginalne gry na X360 za 250zł w empiku (i to te które kupiłem za 50zł na Allegro) to sobie mysle ze to chyba tylko taka wystawa. Bo przeciez nikt tego nie kupi.
I pewnie nikt nie kupi - a potem powiedzą że sprzedali 10 sztuk a reszte zarobili piraci....
Ale jak można wydać 250zł jeżeli zabawy jest w skrajnych przypadkach na pare godzin? Ile by trzeba było zarabiać?
Moim zdaniem powód że ceny są wysokie jest pewnie inny - ale dokładnie jaki to cholera wie.
Być może na rynek polski przeznacza sie mało sztuk gry - akurat aby starczyło na bogatych.
Nie rozumiem czemu ta sama gra na PC kosztuje 79zł a na konsole 199zł. Nośnik ten sam. Dane podobne. Licencje itp opłacone. To z czego ta cena? Na zachodzie ceny są porównywalne.
Tak samo dziwi mnie czemu gry na X360 (DVD) nie kosztują mniej niż na PS3 (BD). Na zachodzie tak jest, koszt nośnika BD jest przecież wysoki. U nas ceny są zrównywane.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.04.2009 o godz. 14:38
|