Cytat:
Napisany przez Patrix
Tak jak to wałęsa powiedział...
"Potrzebna jest lewa noga i prawa noga, a ja będę pośrodku."

A tak ogólnie cena windowsa (xp home) jest już od dawna ok, cena office (wer. niekomercyjna) też jest ok ! To jest moim zdaniem "niezastąpiona" podstawa a reszta to już freeware spokojnie znaleźć można.
|
Dokładnie, przecież posiadanie legalnego softu to nie problem... można zakupić tylko Windows (czy korzystać z 2003 na 180 dni za free

i nic nie płacić). Office - jeżeli potrzebny owszem, jeżeli nie jest alternatywa.
W tym miejscu jeszcze jedna rzecz - wymagają M$ office - no dobra i co z tego. Wystarczy odrobina oleju w głowie i da się wszystko zrobić, jeżeli potrafię coś zrobić w OO to w M$ też. Co z tego że inaczej,... Do tej pory jakoś nie miałem w ogóle problemów ze znalezieniem się - pracowałem nawet jako "informatyk". Często pani Krysia: ale panie Tomku nie idzie... no to co za problem, ... jakoś sobie poradziłem. Nie przemawia do mnie argument wymagalności (myślę ze odrobina zaradności w zupełności wystarczy nie trzeba superinteligencji).
Prawda, nie znam wszystkich funkcji M$O, ale z OO także nie, tylko rzadko potrzeba, rzec można bardzo rzadko.
Myślę ze w namawianiu do oryginalności softu potrzeba raczej pokazywać alternatywy, że wogóle coś takiego istnieje. są rzeczy których rzeczywiście nie da się zrobić, ale to nieliczne przypadki - inna sprawa ze nie raz trudniej uzyskać można efekt. Chociaż jak dla mnie jest to właśnie plus - można poznać wiele ciekawych metod czy podejść - a jak się nauczę czegoś nowego to nawet fajnie się czuję
Chyba o to w życiu chodzi aby poznawać co dzień coś nowego - inaczej wszystko staje się nudne...