Cytat:
Krzycho83 napisa***322;(a)
Podłącz nagrywarkę na oddzielnym kanale niż HDD, np. jako secondary master, a cdrom na secondary slave. HDD oddzielnie na primary master.
|
Kombinowalem na wszystkich mozliwych kombinacjach z podłączeniem nagrywary - z cdromem, bez cdroma, na osobnym kanale, i wraz z cdromem czy tez z hdd - rezultat ten sam - plyta w srodku wariuje, rozpedza sie , zwalnia i pozostaje mi sie tylko modlic czy nagra w koncu czy tez nie.....z predkosciami <=12x nie ma problemu , ale chyba nie po to kupowalo sie nagryware x48 by teraz jechac na x12!
Juz nie wiem co mam czynic; dzis podlacze litka kumpla ( 40126s ) a swoja dam mu by sie upewnic czy to przypadkiem nie wina mojej plyty glownej czy moze systemu ( xp pro ) ( mam ga-7zm via kt133 )....a specjalnie na litka polowalem a tu taki bigos! Grrrrr
Fixaspi i force aspi 'oczywiscie'

nie pomogl - moja finalna opinia jest taka ze chyba to jednak jakas wadliwa partia tych liteonow z serii 48256s

albo moze ja cos zle robie.....ale na Odyna

- > wyprobowalem wszystkie dost. opcje i nic; a tak na marginesie to powinno byc przeciez tak, ze podlacza sie urzadzenie a te niech funkcjonuje jak nalezy a nie , ze trzeba cale trzewia ziemi przetrzasnac , by sprawic by owe urzadzenie ( tu: nagrywara ) ! :/
zaczelo dzialac jak nalezy!!!
Pozdrawiam,
Vidziu