Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2003, 16:08   #12
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po kolei:

1)plyta na via wiec instalujemy via 4on1
2) tak jak mowiono instaluj force aspi a po resecie (konieczny) uruchom aspichk.exe i jesli obrazek jest czerwony to cos jest zle; zainstaluj jeszcze raz.
3) Sprobuj w biosie zrestartowac przydzielone przerwania - tak idiotycznie objawia sie czasem konflikt urzadzen bedacych na tym samym przerwaniu (kanal ide i np karta muzyczna) - wiem ze to dziwne ale juz pare razy widzialem taka sytuacje.
4) Liteon lubi byc na masterze! Jak masz kilka dyskow to dokup kontroler bo laczenie dyskow twardych z napedami to generalnie nie jest najlepszy pomysl (chociaz sam tak ze wzgledow finansowych robilem) i to nie tylko w wypadku Liteona.
5) Generalnie z objawow wnioskujac to naped jest sprawny - brak solidnej konfiguracji systemu co przy ECSie jest podstawa (wiem bo mam i sporo sie nawalczylem no ale coz - plyta byla bardzo atrakcyjna cenowo no i dobrze skonfigurowana ma bardzo dobra wydajnosc wiec cos za cos).

aspichk.exe dolaczam bo jest malutki.
Dołączone pliki
File Type: exe aspichk.exe (27.5 KB, 94 oglądane)