Cytat:
Napisany przez ed hunter
Jest teraz taka Gorenje, co pasuje jak ulał do wymagań, (...)
|
Niestety ma wymiary - głębokość 44 cm - co zapewne po dokładnym pomiarze da całkowicie około 48-50 cm (mierzyłem dziś kilka pralek w sklepie - podawane wymiary są zazwyczaj blatu bez wystających części, przetłoczeń itd.).
Po drugie nie jest to popularna marka - a Rodzice już chyba się zdecydowali więc zapewne nie będą już chcieli jeździć i szukać czegoś nowego ...
Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...) tylko 1200 obrotów wirowania, ale to starczy przy dużym bębnie (starsze miały 800). (...)
|
Tylko ??

Nie wiem jak to jest w tych nowych pralkach - ale wydaje mi się, że 800 to już dużo - aktualna Polar ma chyba 350 (albo 550 - jak znajdę chwilę to sprawdzę) - dopóki wirowała do końca Mama nie narzekała
Cytat:
Napisany przez Patrix
Jakaś Luna od Polar'a a model nie wiem wytarł się kilkanaście lat temu
Zaznaczam, że ona od 17 lat się nie zepsuła więc to nie jest jej wiek
|
To podobnie jak nasza - albo jeszcze lepiej nawet - nasza Polar Ekonomik z 1988 roku była naprawiana przez ten czas tylko 4 lub 5 razy - i co ważniejsze - były to drobiazgi lub oczywistości - najpierw odkręciła się jedna śrubka, później w odstępach 2 lub 3 razy (dokładnie nie pamiętam) wymiana grzałki (wiadomo - twarda woda) i z ponad 3 lata temu elektrozawór - który sam wymieniłem po koszcie materiału około 30 zł

Te stare Polary były dobre, a naprawy (w większości) proste i niezbyt kosztowne ...cóż ..
Cytat:
Napisany przez Smartek
Kilkanaście miesięcy po zakupie pralki, kupiliśmy zmywarkę Boscha i dla odmiany z tą zero problemów przez tyle lat.
Chyba jednak skłaniałbym się ku sprawdzonym markom, Gorenje też ludzie chwalą :-).
|
Sporo racji - dlatego prawie już jesteśmy zdecydowani na Boscha WLX 20361 PL - niezbyt podoba mi się jedynie to, że ma przyciski na sensory ... ale ideału się nie znajdzie ...
A zapytam jeszcze - kupował ktoś coś w sklepie internetowym
www.electro.pl
? Bo chyba tam zamówimy pralką (ja Rodziców namówiłem na zakup internetowy - mam nadzieję, że nie będzie wtopy

)
Pozdrawiam
ro29