Mam taki problem
Płyta główna Gigabyte GA-P35-DS3L rev. 2.0 system Windows XP Home Edition z SP2 (oryginał), wczoraj przeinstalowałem system bo pokazał się monit że zmieniałem za często konfigurację i muszę ponownie aktywować XP-ka pomimo tego że od instalacji nic nie zmieniałem za wyjątkiem dołożenia drugiego dysku.
Po instalacji okazało się że nie mogę zainstalować dźwięku, Realtek Audio HD (ALC888) więc postanowiłem zainstalować SP3 i z poprawkami i nic to nie dało, poszukałem w goglach pomocy i żadna nie dała rady.
System instalowałem przy wyłączonym w biosie dźwięku, po zainstalowaniu poszły stery od chipsetu, poprawki KB835221 i KB888111 potem stery od dźwięku i nadal nic, 4 razy instalowałem system i żadna próba się nie udała.
Pościągałem najnowsze stery od ze strony producenta potem ze strony Realteka i nic to nie dało.
Podczas instalacji rozpakowanych sterowników przez Setup.exe dochodzi do końca kopiowania plików i wywala błąd "Error Code: 0x0000227 i tylko tyle, instalacja wyłącza się, nic nie pomaga, nawet opcja szukania sterowników w internecie.
Na koniec:
Realtek na płycie jest sprawny a dowiodłem tego po uruchomieniu Knoppixa ver. 6.0.1 Live CD, odpaliłem plik mp3 i wydobywał się dźwięk, mogłem ustawiać głośność i całą resztę.
Płytę mam jeszcze na gwarancji więc mogę oddać ją do serwisu
Obecnie zastanawiam się nad zakupem jakiejś karty albo na PCI albo na USB max do 200 zł z przesyłką, może być używka tylko nie SB X-Fi, zastanawiam się na SB 2 ZS (brak SPDIF)a najlepiej żeby karta posiadała wyjście cyfrowe SPDIF najlepiej optyczne (teraz tak mam podłączone).
Co radzicie?
edit
Udało się
http://forum.dobreprogramy.pl/viewto...0985&p=1546004 wystarczyło wyłączyć najpierw Audio potem UAA i dać wyszukiwanie zmian potem zapyta się o stery i wszystko się uruchamia