Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.05.2009, 17:39   #5
michael.69
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2008
michael.69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie.
Przede wszystkim bardzo dziękuję za zainteresowanie i poświęcony czas.

Ufff... a już myślałem ze ze mną coś nie tak i nawet nie umiem się posługiwać wyszukiwarką. (kamień z serca)
Postaram się odpowiedzieć na w/w posty:
post 1.
nie, nie testowałem KGB choć o nim dużo czytałem, i doszedłem do wniosku że on jak i większość użytych przez zemnie programów pakujących nie podoła, zadaniu gdyż, "kruczek" musi być w czymś innym.
post 2.
nie pomyliłem się,na 120%, był to COSI, wiem bo dokładnie pamiętam: po rozp. rara, w folderze były pliki: bin.data, bin.mode i załączony COSI (w takiej wersji lite, czyli tylko do unpaka tych plików) , ja natomiast gdy chciałem "w drugą stronę" użyłem COSI instalacyjnego.Niestety nie mam już tego obrazu jak i paczuszki, bo... w "nerwie", gdy mi nie wychodziło, usunąłem wszystko z mego kompa(no wiecie jak to jest...)
Vagrant Story udało mi się znaleźć spakowany (nie rip) 81,4 MB, czyli jak piszesz "są gry które nie dają się do pewnych...."
post 3.
jak to są ripy, to i tak interesuję mnie jak ktoś skompresował 600 MB do 25,7 MB, a co do długości dekompresowania hmm.. czytajcie dalej...

A teraz co zauważyłem:
są to gry na PSX, tz. nie spotkałem innych plików aż tak skompres.
a co za tym idzie obrazy tych gier (.bin lub ISO)
spakow. w zip lub 7z

a teraz przykłady: (+ czasy dekompresji/ na moim kompie pentium 4 , zegar 2.0 mhz, pamięć 1.5 GB - czyli nic rewelacyjnego jak na dzisiejsze czasy )

BLADE spak. 25.7 MB, rozpak. 596MB (.bin) -> czas 19 sek.
MEDIEVIL2 24.7 MB, rozpak. 461MB (.bin) -> czas 13 sek /samorozpakowywacz/
MEDIEVIL 16.3 MB rozpak. 501MB (.bin) -> czas 16 sek

a teraz trzymajcie się mocno

RED ALERT SOWIET 7.33 MB rozp. 706MB !!! (.bin) -> czas 20 sek
C&C: RED ALERT ALIED 7.29MB rozp 701MB !!! (.bin) -> czas 28 sek

kurcze, robi wrażenie

pozwoliłem sobie zrobić paczuszkę w/w plików i umieścić ją na RS abyście mogli sami "obadać" oczywiście w celach edukacyjno-naukowych, dlatego podam link do nich na wasze PW,

Pozdrawiam

PS.
Wiem że ta strona nie popiera piractwa ani z tym rzeczy związanych, dlatego wszelkie dopiski do tego posta typu "a ja też bym chciał...", lub "interesuje mnie konkretnie ta a ta..." będą ignorowane.
Udostępniam tylko i wyłącznie moderatorom i administratorom tego Forum,jako szeroko znanym "znawcom tematu". Bo bardzo mnie ciekawi i interesuje zadziwiająca kompresja plików choć niestety związana (jak na razie) tylko z grami PSX.
michael.69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post