Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2009, 11:00   #1692
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Niestety Sony fotograficznie nie jest w tej samej klasie co Panasonic . Tylko Canon jest
Co nie znaczy że Soniacze zdjęcia robią złe. Należy się przygotować jednak na spore aberracje chromatyczne, rozmazanie detali, większe szumy i mniejszą ostrość.

Ale jeżeli nie przykładasz do zdjęć większej uwagi to pewnie nie zauważysz różnicy.
Przeczytaj sobie np ten artykuł:
http://www.dpreview.com/reviews/Q408enthusiastgroup/
Porównanie kompaktów z górnej półki. TZ5 spotkał się tu z dużo droższymi konkurentami i wyszedł z tego obronną ręką. Wyrobów Sony do tego testu nawet nie wzięli...

Sony niestety ostatnio podupadło, kiedyś robili świetne aparaty. Zwłaszcza R1 to był sprzęt A dziś nawet ich najnowszy HX1 za prawie 2000zł zbiera baty od FZ28 tańszego o ponad 600zł
No nie wiem.. jak dla mnie to Panasonic nie jest w tej klasie, co pozostali producenci. Parametry aparatów mają naprawdę świetne, obsługa też jest zadowalająca, ale jakoś do jakości zdjęć nie mogę się przekonać. Pomiędzy Canonem, a Panasonic'iem jest dla mnie ogromna różnica (na korzyść tego pierwszego), podobnie jak do Nikona czy Pentaxa. Z Sony'm ostatnio nie miałem kontaktu, ale swego czasu też robił bardzo przyjemne aparaty.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post