Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.05.2009, 19:19   #8593
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Panowie, nie dajcie się zwariować.
Amerykanie mogli Wernhera von Brauna zabić za to, że skonstruowane przez niego rakiety zabijały ludność Londynu.
Podobnie wielu innych naukowców.

Tylko że to (był) myślący naród i władza - po co zabijać kurę znoszącą złote jajka?

Prawdę mówiąc mam gdzieś, czy Wałęsa był Bolkiem, czy i komu pomagał w latach 70. Mam też gdzieś, czy i na co pozwoliły mu władze komunistyczne, a ile wywalczył z pomocą robotników.

Ważne, że to się stało. Ważne, że ciągle jest symbolem walki o wolność.

To takie opluwanie i niszczenie wszystkiego jest takie polskie...
Chyba jeszcze tylko Karol Wojtyła nie został opluty...

Ludzie myślą, że świat jest czarno-biały. I to wykorzystują politycy - to co robi ten drugi jest czarne, a to co ja jest białe.
A to nie tak (wydawać by się mogło, że Karol Wojtyła itd. - ale to pewnie tylko kwestia czasu, jak zostanie obwiniony o nieakceptację prezerwatyw i rozprzestrzenianie HIV - albo coś innego).

Bohaterem nie jest ten, kto nie popełnia błędów - ale ten, kto mimo błędów dokonuje rzeczy wielkich.