Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
A mi sie wydaje ze 99% bledow wynika z tego ze ludzie mysla ze jak kupia dobra nagryware (litka oczywiscie 8) ) to juz caly system maja the best - a pozniej sie okazuje ze ECS to jednak nie najlepsza plyta (a przynajmniej wymagajaca zgrania z reszta komponentow - ja mam ecs i bardzo go chwale), noname ramy tez niespecjalnie znosza przetaktowywania a przeciez kazdy sprzet musi byc przetaktowany ;-), no i 90% urzadzen na jednym przerwaniu to regula.
Ludzie musza sobie uswiadomic ze sprawne nagrywanie nie zalezy tylko od nagrywarki i tyle
Wiecej zgloszonych problemow wynika z tego ze najwiecej liteonow jest teraz sprzedawanych no i trafiaja w 'niepowolane' rece. Kiedys ludzie narzekali na LG a ja mialem 12X no i w sumie nie bylo zle. Nawet mysle sobie ze duza czesc moich problemow z tym napedem (jesli juz sie pojawily) spowodowana byla niczym innym jak moja ignorancja.
|
tak się składa, że również mam płytę ECS (he he) K7VTA3 ver.3.1 (via kt333 + RAID) z którą też nie mam najmniejszych problemów, pracuje stabilnie, AMD XP 1600+ podkręciłem na niej do XP 1700+ i działa pięknie, nawet pamięć 256 MB DDR (266MHz) z cl 2.5 podkręciłem do CL 2 i działa, działa stabilnie, nie grzeje się, nie powoduje zawieszeń systemu itp - jak wspomniałem w poprzednim poscie - jestem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki Lite-Ona i płyty ECS-a...