Athlon XP 2200 (pracuje przeważnie na 1,2 GHz, mniejszy pobór prądu, mniejsze rachunki, ale na 2 giga spoko leci

Płyta Gigabyte 7AXP
RAM OCZ 512MB 366MHz 2 CAS, niestety trochę niekompatybilna z płytą, Hynix (więc chodzi na 333, ale wyżyłowana)
Geforce4 4200 Gainward Powerpack! Ultra 650/TV Golden Sample
HDD Seagate 60 gb Baracuda IV, IBM 120 GB 7200rpm
DVD Toshiba SD-M1612 16x48x
Liteon 52246S
Sb Audigy + Creative Inspire 5300
Skaner Microtek 3700
Deskjet 930C
monitor 19 cali Samsung 959 NF
no i standardowe: FDD, modem, klawiatura i myszka,
Lubię miec dobry sprzęt, a stary dałem bratu i siostrze (duron 1GHz i Celeron 366), SAM na niego zarobiłem, cięzko pracując w wakacje. Zeby nikt nie mówił, że wydałem kupę kasy (chociaż jest to prawda), powiem, że grafike, ibm, pamięć i procesor kupiłem w USA, w sirpniu i we wrześniu po około 150 dolarów za część. Zdaje mi się, że do tej pory ceny w Polsce nie zeszły do tego poziomu. Odnośnie nagrywarki, to aż miesiąc czekałem aż ta wyjdzie,ceną się wiele nie różniłą a i tak była ponad dwa razy tańsza od mojej porzedniej nagrywarki (lg, 4x2x24x- kosztowała 862 zł, już wiele lat temu). To były czasy, dobre płytki, mp3, a nie filmy, ale cóż wszystko się zmienia, zostaje tylko ta nuta nostalgii...
Tak w ogóle to nie wiem, czemu niektórzy krytykują ludzi za ich sprzęt(dobry lub zły). To jest każdego sprawa, co kto ma. Nie można na kimś wieszać psów tylko dlatego, że ma lepszy sprzęt. czasami ludzie po prostu ciężko harują na to co posiadają więc nie muszą się ograniczać tylko dlatego, że tak wypada. Uważam, że w Polsce i tak jest dużo zawiści i zazdrości innym. Powinno się z tym skończyć. Wszystkie dpobre konfiguracje są w ręku każdego, trzeba tylko tego chcieć. Właśnie przy odrobinie tej chęci może stanąć u was nawet P4 3 GHz, GeforceFX i inne cuda, trzeba tylko uwierzyć i coś zrobić, bo wierzcie, samo to się nic nie zrobi!
Uff, tyle kaznodziejstwa, na razie!!!