Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.05.2009, 22:27   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dwa krótkie pytania (jpg i widok miniatur)

Mam dwa krótkie pytania:

1. Zauważyłem robiąc porządki w muzyce i umieszczając w folderze okładki o nazwie "Folder" (dzięki temu w widoku miniaturek wyświetlają się w całości), że niektóre okładki zapisane z internetu nie są przez system widziane jako JPG (mimo zapisania w tym rozszerzeniu) i tym samym wyświetlane we właściwy sposób. Dopiero po zapisaniu ich jeszcze raz jako JPG wyświetlają się poprawnie. Przy okazji okazuje się, że można mieć obok siebie dwa pliki o tej samej nazwie i tym samym rozszerzeniu, co teoretycznie nie powinno być możliwe.

Pytanie.. - jak to jest możliwe?

Przykład na dołączonym screenie.

2. Druga rzecz dotyczy właśnie widoku miniaturek. Jako, że zrobiłem już porządek i we wszystkich folderach mam okładki w odpowiednim formacie, chcę mieć wszędzie ustawiony widok miniaturek, w którym najlepiej to wygląda. Problem polega na tym, że od czasu do czasu (nie zauważyłem regularności) system wraca do widoku ikonek czy kafelków i wszystko (łącznie z podfolderami) muszę znowu zmieniać. Do następnego razu.

Czy można to zmienić raz a dorze i zapisać te ustawienia?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-1.jpg  

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online