Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.05.2009, 13:39   #8641
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jezdze na rowerze, na rolkach, przede wszystkim duzo biegam
bez kasku - nawet nie mam
zreszta proponowana nowelizacja zaklada kaski do 18 roku zycia
corce kask kupilismy i nosic go "na duzym rowerku" (czyli nie 3 kolowym) musi

kolega - zapalony rowerzysta szosowy - opowiadal mi jak majac kask przy ostrym hamowaniu przelecial przez kierownice i udezyl glowa - stracil przytomnosc mimo kasku, gdyby byl bez kasu wtedy - prawdopodobnie by mi tego nie opowiedzial

a kamizelki - Demek juz pisal - w anglii przymusu nie ma, a WSZYSCY nosza
kogos to smieszy? nie kazdy musi byc inteligentny ja kamizelke zakladam zawsze po zmroku, czesto w dzien rozniez
g mnie obchodzi, czy to kogos smieszy czy nie - jestem bardziej widoczny

a propos durnych (bo jak inaczej to uznac) uwag w arcie podlinkowanym wyzej o poceniu sie w kamizelkach czy tracie ich wlasciwosci w czasie prania
- kamizelke zaklada sie na bluzke
- kamizelki sa wykonane z dzianin poliestrowych i zapewniaja bardzo dobra wentylacja
- wlokna poliestrowe nie sa "poszarpane" wiec brud sie ich nie trzyma - w najgorszym wypadku trzeba je splukac woda - zadnej ze swoich kamiezelek nigdy nie pralem - ani nie sa brudne, ani nie "pachna" - wiec uwaga o traceniu wlasciwosci w czasie prania ma tyle sensu co zarzut, ze ich prasowac nie mozna
- a jak sie polejesz olejem silnikowym - nowa kosztuje 5pln

co do jezdzenia po chodniku - w Polsce jest nakaz jezdzenia po ulicy CHYBA ZE ZAGRAZA TO TWOEJEMU BEZPIECZENSTWU - wtedy masz prawo jechac chodnikiem
w przypadku miasta - po prostu wolno jezdzic chodnikiem dzieki temu przepisowi
NIGDY za to nie wolno przejezdzac przez przejscia dla pieszych - na ten moment nalezy zsiasc i rower przeprowadzic

polcjanci nie wlepiaja mandatow za jezdzenie po chodniku - nigdy czegos takiego nie wiedzialem (widzialem - za przejezdzanie przez przejscie) - chyba, ze zagraza to bezpieczenstwu pieszych (sam nie raz bym chetnie recznie nauczyl mlodziez predkosci stosownych na chodnikach)

wiec nie wykrecac sie, ze po chodniku nie wolno - na rowery i jazda byle z glowa
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online