Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2009, 13:24   #9
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Zmiany we wszystkim są nieuniknione, więc i tu można się ich było spodziewać (a jak przy okazji zobaczyłem, jak wyglądało Allegro chyba 6 lat temu, to stwierdziłem, że zmiany naprawdę są potrzebne ). Ale nie jestem pewien, czy te rzeczywiście poszły w dobrym kierunku. Pomijam konieczność zmiany przyzwyczajeń, ale mam już kilka bardziej konkretnych zastrzeżeń, co do po prostu zmniejszenia funkcjonalności serwisu. Teoretycznie wszystko było przemyślane i zbadane, ale mam wrażenie, że jednak nie do końca uwzględniono tutaj to, czego tak naprawdę chcą użytkownicy (i do czego przez lata się przyzwyczaili).
No właśnie, zmiany są potrzebne, ale tak jak napisałeś, te nie poszły w dobrym kierunku. Przed zmianami, powinni zapytać użytkowników co chcieliby, a czego nie, bo w końcu gdyby nie użytkownicy portalu by nie było.

Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Odpowiedź jest prosta. Serwis zatrudnia grafików, którzy muszą się przecież czymś wykazać. W związku z tym od czasu do czasu fundują internautom zmiany. Za to im płacą, inaczej musieliby iść na "zieloną trawkę"
A czy te zmiany się komuś podobają czy nie, to już odrębna sprawa...
Co do grafików to jasna sprawa, muszą się czymś wykazać, za to im płacą, ale patrząc na aktualny layout strony dochodzę do wniosku, jakby to była jakaś praca na zaliczenie na uczelni, tak na szybko zrobiona
W sumie to może i grafików nie jest wina, bo właściciel serwisu dał im pewnie swoje wytyczne, ale zdanie grafika chyba też się liczy, co dobrze wygląda, a co nie.
To tak jakby umieścić w reklamie Fiata nowe modele razem z Pandą, która za nic nie pasuje do nowego wizerunku firmy. Dlatego grafik też powinien mieć swoje delikatne zdanie.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post