Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2009, 15:35   #7
Grześiu748
Spamerzyna

Data rejestracji: 24.09.2006
Grześiu748 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ostatnio dłużej się tym bawiłem... Próbowałem wszystkich interleave do 100000 i mi się znudziło Naprawdę żmudna praca. Po podejrzeniu tych plików w notatniku okazało się że sa one przeplatane jakimś gównem czyli SC01, SC00, SC05 itp. Co kilka bajtów to się pojawia. Sądzę wiec, że dlatego dźwięk jest zniekształcony a gra podczas odtwarzania wycina te bajty.

Z ciekawości otworzyłem w notatniku pliki muzyki z FIFy na peceta. Mają takie same nagłówki i budowę. Udało mi się nawet skonwertować muzykę z FIFY 09 na ps2 ekstractorem slużącym do wersji na PC. Sądzę więc, że gry używaja tego samego formatu. Ciekaw jestem teraz jak przenieść zawartość tych plików tak aby były one widziane jako muzyka do np. FIFY 09.

Wiem, że to dziwny sposób na dowiedzenie się sposobu kodowania muzyki xD. Już nawet nie potrzeba mi skonwertować tej muzyki bo znalazłem ten jeden kawałek w internecie, ale dla samej satysfakcji. EA wyraźnie nie chce żeby ktoś odtwarzał te pliki poza grą stosując takie metody zabezpieczeń

Znalazłem ciekawy materiał o tym formacie W MFAudio muzykę słychać ale jest zniekształcona i przeplatana jakimiś śmieciami które są opisane w pliku poniżej

---

Jeeeeest udało mi się

Poszukałem co nieco na forach i w końcu rozgryzłem ten format (właściwie to nie ja ale programy których użyłem).

Jeśli chcecie mogę napisać tutorial. Może sprawiać problemy osobom mniej rozeznanym w temacie komputerów. Oczywiście własny a nie sciągnięty-skopiowany z neta.
Dołączone pliki
File Type: txt EA-MUS.txt (30.7 KB, 877 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Berion : 02.07.2009 o godz. 18:52 Powód: //dp
Grześiu748 jest offline   Odpowiedz cytując ten post