Cytat:
Napisany przez Reetou
E, tam... Jak dla mnie euro w wa-wie to nieporozumienie. Wawa w tej chwili jest słabo przejezdna, a co dopiero będzie, jak dowali tysiące osób? Wystarczy, że ktoś zorganizuje jakąś manifestację i zamkną 3 ulice na krzyż, a już stoi cała wawa... Jak chcą to rozwiązać? Wyburzą domy dla nowych ulic? I kiedy?
|
Dokładnie to miałem napisać. Naprawdę nie rozumiem tego dążenia za wszelką cenę do organizacji wielkich imprez i przyciągnięcia do miasta jak największej liczby ludzi, jeśli już obecnie nie radzi sobie ono z ich 'obsługą'. Zresztą tak samo jest we Wrocławiu, a w perspektywie organizacji mistrzostw nawet gorzej, bo Warszawa generalnie ma już doświadczenia w masach ludzi, natomiast Wrocław nie i po prostu nie wyrobi.
Szczerze mówiąc to do końca miałem jeszcze nadzieję, że Euro we Wrocławiu nie będzie. Na codzień widzę, że na chwilę obecną to miast się po prostu do tego nie nadaje i jeszcze długo nie będzie. Pomijając już fakt, że przy obecnym jego wyglądzie, dla mnie to wstyd zapraszać tutaj gości z całego świata. Ale u nas widocznie myśli się troszeczkę inaczej..
A już taka ogólnokrajowa refleksja - czy ktokolwiek potrafi odpowiedzieć na pytanie, po jaką cholerę nam w kraju tyle dużych stadionów..?